Na području OBŽ 147 novih slučajeva: Učenici osnovnih škola ponovno u klupama

U protekla 24 sata testirano je 323 uzorka od kojih je 147 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih je iz Osijeka (41), Našica (21), Belišća (11), Valpova (9), Đakova (8), Čepina (7) i Donjeg Miholjca (6), priopćio je danas Stožer Osječko-baranjske županije.

-Policija je provela 29 provjera i zatekla jednu osobu iz Dalja koja je krišila izrečenu mjeru.
Tijekom vikenda je obavljeno 236 nadzora objekata i nisu utvrđeni prekršaji. Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 247 nadzora provođenja epidemioloških mjera. Utvrdili su 17 nepravilnosti, te izrekli upozorenja i mjere za otklanjanje – izvijestio je načelnik stožera Ivan Hampovčan.

Dodao je i kako je ukupan broj pozitivnih na području županije od početka epidemije 11.052 osobe. Trenutno se u samoizolaciji nalaze 2.392 osobe. O stanju u KBC-u Osijek govorio je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Domagoj Drenjančević koji je istaknuo kako su tijekom vikenda prošireni kapaciteti Respiracijskog centra osječke bolnice.

-Sada imamo na raspolaganju 61 krevet za COVID bolesnike kojima je potrebna intenzivna skrb. Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 191 osoba, od toga njih 43 su na respiratorima. Nažalost, preminule su tri osobe od 1937. godišta do 1948. godišta – rekao je Drenjančević.

Kako je izvijestio Hrvoje Šimić, ravnatelj našičke Opće županijske bolnice, na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba. Prema njegovim riječima trenutno bolnica ima kapacitete za 90 COVID pacijenata, dok su drugi kapaciteti na raspolaganju ostalim djelatnostima bolnice.

-Jučer su, nažalost, preminule dvije osobe 35. i 51. godište, a uz COVID-19 bolovale su i od drugih bolesti. Do sada je u našičkoj bolnici izliječeno 111 osoba, a ukupno je 28 osoba preminulo – izvijestio je Šimić.

Iz Stožera su još izvijestili kako se u školske klupe vraćaju osnovnoškolci koji su proteklih 14 dana imali online nastavu.

-S obzirom da su dva tjedna bili doma, nije bilo širenja COVIDA među njima pa je epidemiološka situacija dobra, te se nastava može odvijati ponovno u školama – smatraju u županijskom Stožeru.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content