Nastavlja se trend smanjenja broja novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: icv.hr, ilustracija

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek na koronavirus je testirano 348 uzoraka od kojih je 69 bilo pozitivno. Od tog broja najviše novozaraženih je u Osijeku i prigradskim naseljima (28), zatim u Belom Manastiru (9), Đakovu (8), Semeljcima (5) i Dardi (3). Po dvije novopozitivne osobe imaju Bilje, Čepin, Našice, Petrijevci i Satnica Đakovačka, a po jednu Antunovac, Donji Miholjac, Draž, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš i Podravska Moslavina. Na bolničkom liječenju je danas 20 manje Covid pacijenata nego prethodnog dana, pa je ukupno hospitalizirano 185 osoba od kojih je 146 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 41 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice 39 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je osam Covid pozitivnih osoba u dobi od 61 do 85 godina. Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 2.309 osoba. Policijski službenici provjerili su 21 osobu kojoj je određena mjera samoizolacije, samoinicijativno i pri tomu samo jedna (u Belom Manastiru) nije zatečena na prijavljenoj adresi. Postupajući po dvije dojave građana u Osijeku i Belom Manastiru utvrdili su u oba slučaja kršenje mjere samoizolacije. Jučer su obavili i 60 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan područja županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 3.936 vozila, odnosno 4.872 osobe od kojih tri nisu imale valjanu propusnicu te im nije dopušten prolazak. (www.icv.hr, tj)