Nastavlja se trend smanjenja broja novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek na koronavirus je testirano 348 uzoraka od kojih je 69 bilo pozitivno. Od tog broja najviše novozaraženih je u Osijeku i prigradskim naseljima (28), zatim u Belom Manastiru (9), Đakovu (8), Semeljcima (5) i Dardi (3). Po dvije novopozitivne osobe imaju Bilje, Čepin, Našice, Petrijevci i Satnica Đakovačka, a po jednu Antunovac, Donji Miholjac, Draž, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš i Podravska Moslavina. Na bolničkom liječenju je danas 20 manje Covid pacijenata nego prethodnog dana, pa je ukupno hospitalizirano 185 osoba od kojih je 146 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 41 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice 39 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je osam Covid pozitivnih osoba u dobi od 61 do 85 godina. Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 2.309 osoba. Policijski službenici provjerili su 21 osobu kojoj je određena mjera samoizolacije, samoinicijativno i pri tomu samo jedna (u Belom Manastiru) nije zatečena na prijavljenoj adresi. Postupajući po dvije dojave građana u Osijeku i Belom Manastiru utvrdili su u oba slučaja kršenje mjere samoizolacije. Jučer su obavili i 60 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan područja županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 3.936 vozila, odnosno 4.872 osobe od kojih tri nisu imale valjanu propusnicu te im nije dopušten prolazak. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content