Neobična prerada Tomosa: Dragan Pantović na svoj je “motor” ugradio dijelove aviona, radijatora, spremnik za rakete

Danas (četvrtak) smo u jutarnjim satima ispred Gradske tržnice u Virovitici ugledali plavi Tomos, motor sada već legendarne marke i sinonim za jeftin i pouzdani prijevoz na dva kotača, čiji su automatici i mopedi već za svog postojanja postali prave legende.

Ovakav prizor ne bi bio nimalo čudan, da nije riječ o zaista neobičnoj preinaki ovog vozila, čiji vlasnik Dragan Pantović (72) dolazi iz virovitičkog prigradskog naselja Taborišta. Dok je čekao u redu ispred pekare, njegov limeni ljubimac plijenio je poglede brojnih građana.

drago pantovic 2

– Ovaj Tomos doživio je više od 100 prerada, ali sve u skladu s propisima i pravilima cestovnog prometa. Registriran je i koristim ga za svakodnevne potrebe, a najviše kada idem u nabavku raznih potrepština za kuću. Ponekad s njim idem i u šumu, u berbu gljiva – kaže nam kroz smijeh Pantović aludirajući na veliki spremnik koji se nalazi na stražnjem dijelu motora.

Naime, spremnik koji se nalazi na priključku motora i služi za pohranu raznih potrepština prilikom svakodnevne kupovine, nekoć je služio kao spremnik za rakete koje se koriste kada se na nebu nakupe tmurni i teški oblaci puni leda, koji u trenu mogu uništiti usjeve i kuće. Kotači ove male “prikolice” zapravo su kotači “sportskog” aviona. Rama motora napravljena je od uljnih radijatora, dok su papučice skinute s invalidskih kolica.

1 11

Prerade koje smo spomenuli samo su dio onih kojima se godinama na svom Tomosu bavio svestrani Dragan Pantović iz Taborišta.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak i T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content