NOVE ODGODE Osim rukometaša i rukometašica, svi klubovi s područja Virovitičko – podravske županije ostaju izvan pogona

”Vraćamo se na staro”, riječi koje svi s nestrpljenjem očekujemo i koje bi označile povratak normalnom životu, no u ovom kontekstu one ne donose ništa pozitivno. Sport je (opet) stao. Doduše, nogometne sezone svakako su završene, barem što se tiče županijskog nogometa, tako da nove zabrane sportskih natjecanja za njih ne igraju preveliku ulogu budući da je prosinac svakako period u kojem se klubovi posvećuju odmoru prije početka drugog djela priprema za nastavak prvenstva.

S druge strane, tu su nam dvoranski sportovi. Zabrane su zahvatile košarkaške, stolnoteniske, do jučer rukometne, ali i sve ostale klubove koje svoje aktivnosti provode u sportskim dvoranama diljem Virovitičko – podravske županije.

Podsjetimo, nakon samo nekoliko dana, pojašnjenjem odluke Vlade Republike Hrvatske o strožim mjerama u suzbijanju širenja pandemije koronavirusa, povjerenik za natjecanja Hrvatskog rukometnog saveza donio je novu odluku o nastavku natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog rukometnog saveza.

Uz najviše stupnjeve natjecanja, Paket 24 Premijer ligu i 1. hrvatsku rukometnu ligu za žene, s natjecanjima nastavljaju: 1. hrvatske rukometne lige u muškoj, 2. hrvatske rukometne lige u ženskoj konkurenciji te lige U-17 kod rukometaša i lige U-16 kod rukometašica.

-Prema najnovijim odlukama Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite, natjecanja i treninge u ekipnim sporovima nastavljaju s područja grada Virovitice seniorke 1234 Virovitice, seniori Viro Virovitice te kadetske selekcije oba kluba. Na području Virovitičko – podravske županije uz njih su još aktive rukometašice Pitomače i kadetska selekcija rukometaša Slatine.  Osim navedenog, utakmice igrane u najvišem stupnju natjecanja se mogu održavati isključivo bez gledatelja, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i uputa HZJZ-a.- rekao nam je glavni tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Što se tiče ostalih klubova, kako sada stvari stoje, morat će na ”hlađenje” do minimalno 21. prosinca. Možda će nova pauza nekima od klubova dobro doći kako bi se razbistrile glave i posložile neke stvari. Mi se svakako nadamo skorom povratku svih naših predstavnika na sportske terene, a koliko će nove odgode utjecati na spremu igrača, kasnije i na same rezultate, tek ostaje za vidjeti.

(www.icv.hr, mr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content