Sedam žrtava potresa: U Petrinji poginula djevojčica, u Glini petero mrtvih, u Žažini jedan

Područje Petrinje pogodio je danas (utorak) jedan od najjačih potresa u povijesti Hrvatske, a bio je 6,2 po Richteru. Podrhtavanje se osjetilo u cijeloj državi i u ovom dijelu Europe.

Iz Gline je stigla vijest o četiri poginule osobe od posljedica potresa. Takvu informaciju potvrdio je za Večernji list gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

-Da, nažalost ispod ruševina smo pronašli beživotno tijelo. Zbog siline udarca žrtvi nismo uspjeli utvrditi identitet – kazao nam je Kostanjević.

Uskoro je potvrđena i druga smrt u Glini. Radi se o čovjeku koji je živio sa ženom. Ona je preživjela pošto je na vrijeme izvučena iz ruševina. Nedugo nakon toga potvrđena su još dva smrtna slučaja u Majskim Poljanama. U obiteljskoj kući poginuli su otac i sin.

-Sumnjam u ono najgore – da ćemo pronalaziti još žrtava. Mi smo svi na terenu i radimo nadljudskim snagama. Ovo je katastrofa – kazao je gradonačelnik Gline.

Podsjetimo, danas je gradonačelnik Petrinje potvrdio da je u tom gradu poginula 13-godišnja djevojčica. Prema posljednjim informacijama na sisačkom području ozlijeđeno je više od 20 ljudi, dvoje ih je u teškom stanju, a do sada je potvrđeno ukupno pet smrtnih slučajeva.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content