NOVI PROJEKT U Čađavici će graditi dvoranu za sportsko-rekreativne aktivnosti

Nakon što je Vlada Republike na sjednici održanoj 12. studenog 2020. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Općini Čađavica za zaduženje, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević potpisao je Ugovor o kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak za financiranje kapitalnog projekta ”Izgradnja zgrade sportsko-rekreativne namjene”.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života u ruralnom području za djecu i mlade kroz izgradnju zgrade sportsko rekreativne namjene u Čađavici, povezivanje ciljnih skupina slabo razvijenog ruralnog područja te podizanje kvalitete života kroz podizanje sportsko rekreativnih sadržaja za djecu i mlade na području općine, a ujedno će se razviti i turistička ponuda kroz održavanje sportskih i kulturnih događanja u novoizgrađenoj zgradi.

Prema riječima načelnika Mirka Rončević u općini Čađavica postoji zgrada iste namjene koja je dotrajala i koju se prethodno namjerava ukloniti. Zgrada ne udovoljava uvjetima, stoga postoji potreba za novom infrastrukturom za održavanja sportskih aktivnosti u zatvorenom prostoru u općini Čađavica.

– Cilj je mladim ljudima stvoriti preduvjete za ostanak u ruralnim područjima te im omogućiti razvijen društveni aspekt života u ruralnom području. Gradnjom zgrade sportsko rekreativne namjene u Čađavici ujedno će se ostvariti efekt podizanja životnog standarda – istaknuo je načelnik Rončević.

Nova zgrada bit će maksimalne veličine 25,20 x 8,20 metara. Službe općine rade na pripremi dokumentacije i uskoro se očekuje objava Javnog natječaja za nabavu radova. (ADF, Općina Čađavica; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content