Od ponedjeljka s online nastavom kreću i srednjoškolci s područja Virovitičko-podravske županije

Od sljedećeg ponedjeljka, 14. prosinca srednje škole kreću s online nastavom. Nastava će se tako odvijati u gotovo svim županijama na području Hrvatske, pa tako i u Virovitičko-podravskoj. Prema riječima župana Igora Androvića, epidemiološka situacija u Virovitičko-podravskoj je nešto povoljnija u odnosu na ostale županije i takvom ju žele zadržati.

– U srednjim školama za sada nema značajno velik broj zaraženih, riječ je oko 0,7 posto pozitivnih učenika i oko 4 posto učenika koji su u samoizolaciji. Kako bi zadržali takvu sliku odlučili smo krenuti s C modelom, odnosno online nastavom od 14. do 23. prosinca – rekao je župan Andrović.

Tako će oko 2.600 učenika u 10 srednjih škola na području VPŽ od ponedjeljka krenuti s online nastavom.

IMG 2c98dce3f24287ab2aa786d4ae1e45fd V
Foto: K. Toplak

– Vjerujem da će ravnateljima i profesorima biti problem održavanje online nastave, međutim puno je veći problem liječnicima u bolnici, budući da na području županije svakodnevno imamo između 30 do 50 zaraženih. Između 30 do 50 posto ukupno testiranih bude pozitivno i dio njih završava na bolničkom liječenju što je sigurno opterećenje za samu bolnicu – rekao je župan dodavši da je cilj ove odluke smanjiti kontakte i mogućnost donošenja zaraze u obitelji.

(www.icv.hr, ml)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content