Održan webinar “Na što sve imam pravo”, projekta namijenjenog roditeljima djece s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom

Projekt “Savjetovalište za sve” se od početka 2019. kontinuirano provodi pod podrškom i uz financiranje Virovitičko-podravske županije te Gradom Virovitica.

Namijenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju, te osobama s invaliditetom, a cilj mu je informiranje o sustavu prava koja postoje za njih u RH. Mnogi roditelji su zbunjeni svim informacija koje selektivno dobivaju, te je želja i cilj projekta objediniti sve informacije na jednom mjestu.

Projekt se provodi kroz informiranje javnosti kroz Facebook stranicu, koja objavljuje redovno aktualne informacije, te putem e-maila: [email protected]

Krajem 2019. godine izdana je brošura Na što sve imam pravo, koja je dostupna i online na sljedećoj poveznici.

Tijekom 2020. projekt se širi na cijelu VPŽ, te se kroz suradnju s Udrugom “Jaglac” iz Orahovice i Udrugom “Vretenac” iz Slatine informacije o pravima koja ostvaruju osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju i njihovu roditelji dijele i korisnicima ove dvije udruge, ali i zainteresiranim roditeljima ova dva grada.

2

Tako je kroz projekt podijeljeno preko 100 priručnika zainteresiranim roditeljima, a u ponedjeljak, 30. studenog uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održan je webinar (s obzirom da u ovim vremenima ne možemo organizirati druženje uživo kako je bilo planirano) u kojem su kroz predavanje prezentirana prava iz sustava socijalne skrbi, mirovinskog sustava, zdravstvenog sustava i sustava odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju, te dani praktični savjeti kako da roditelji pokrenu postupke da ostvare ta prava.

Dok je većina webinar pratila iz svojih domova, Udruga “Vretenac” je organizirala i zajedničko gledanje za zainteresirane roditelje.

I dalje informacije koje vas zanimaju možete dobiti na kontaktima “Savjetovališta za sve” na Facebook stranici ili na e-mail: [email protected]

(www.icv.hr, “Savjetovalište za sve”)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content