Općina Pitomača i tvrtka DRAFT d.o.o. ponovno pomažu poduzetnicima

S obzirom na ponovno pogoršanu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19, tvrtka DRAFT d.o.o. je u suradnji s Općinom Pitomača pripremila pomoć za sve poduzetnike s područja općine kojima je otežano poslovanje i to tako što će besplatno pripremiti projektnu dokumentaciju za ESIF zajmove za obrtna sredstva.

Poduzetnici tako mogu zatražiti iznos zajma do 380 tisuća kuna, uz kamatnu stopu od 0,25%. Moguć je poček do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine i maksimalnim rokom otplate do 5 godina.

Ciljana skupina su mikro, mala i srednja poduzeća koja: su zatvorena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine ili su u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 60% i više u odnosu na 2019. godinu.

Prihvatljivi prijavitelji su oni koji su aktivno poslovali barem cijeli zadnji kvartal u 2019. godini. Kako bi se osigurala potpora što većem broju poduzetnika čije poslovanje je ugroženo uslijed epidemije koronavirusa, poduzetniku može biti odobren samo jedan zajam po Programu COVID-19 zajam za obrtna sredstva.

Neprihvatljivi korisnici su oni čija je osnovna djelatnost ili djelatnost ulaganja povezana sa sektorom ribarstva, akvakulture, primarne poljoprivredne proizvodnje, duhana, destiliranih alkoholnih pića, proizvodnje oružja, streljiva i trgovina istima te kasina i istovjetna poduzeća.

Ovim zajmom se osigurava dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva na čije je poslovanje COVID-19 imao negativan utjecaj.

Trajanje samog programa je ograničeno do 31.12.2021. ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet nastupi ranije.

– Sve zainteresirane prijavitelje molimo da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. ili da se obrate Općini kako bi na vrijeme reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma – poručili su iz Općine Pitomača (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content