OPĆINA SUHOPOLJE Načelnik Siniša Horvat: Jedna od najvećih težnji nam je sportska dvorana, pripremili smo projekt

Da bi u općini Suhopolje sve funkcioniralo, a žitelji bili zadovoljni, prvenstveno se brine tim Općine Suhopolje predvođen načelnikom Sinišom Horvatom koji je napomenuo da je iza njih specifična godina u kojoj su imali puno više planova koje su htjeli realizirati, no epidemija COVID-19 uvjetovala je da su neki radovi zakasnili.

-Ipak, ne možemo biti nezadovoljni – rekao je na početku razgovora načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, te istaknuo izgradnju prometnica i održavanje cesta i nogostupa kao jedan od glavnih prioriteta općine.

-Izgradili smo prometnicu u ulici Bukovoj u Borovi, nogostup u Vukovarskoj ulici u Suhopolju, pristupnu stazu upravnim zgradama i sportskim prostorima Nogometnog kluba Suhopolje, a u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Virovitičko-podravskom županijom izgradili smo prometnicu na dionici D2 Budanica na ulazu u Jugovo Polje. Osim toga postavili smo usporivače prometa na prometnicama pod upravom Općine u naselju Suhopolje, nogostupe u ulicama Kralja Zvonimira, Đure Basaričeka i Andrije Hebranga, a također smo modernizirali cestu u staroj Cabuni. Nerazvrstane ceste smo redovito održavali, a želimo proširiti i mrežu nogostupa u naselju gdje je prošla kanalizacijska mreža i u ostalim dijelovima općine. Cesta Suhopolje – Pčelić koja nam je važna zbog pristupa reciklažnom dvorištu, kreće s radom od siječnja 2021. godine – rekao je Siniša Horvat, uz napomenu da je jedan od glavnih prioriteta također i briga o najmlađoj populaciji.

-Završili smo energetsku obnovu Osnovne škole Suhopolje u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, uredili smo novu streljanu u sklopu škole, a u tijeku je i izgradnja dječjeg vrtića u naselju Suhopolje koja će do travnja, nadamo se biti privedena kraju. Tako bi već iduće akademske godine mogli primiti najmlađe sugrađane vrtićke i jasličke dobi. Također privodimo kraju izgradnju dječjih igrališta diljem općine, u Velikoj Trapinskoj, Borovi, Slavonskoj Pivnici, Žubrici, u ulici Alojzija Stepinca u Suhopolju, te u Trnavi Cabunskoj. Jedna od najvećih težnji nam je kvalitetna sportska dvorana pri Osnovnoj školi Suhopolje jer stara zgrada ne zadovoljava kapacitete. Pripremili smo projekt za izgradnju dvorane i nadamo se da ćemo uskoro krenuti u realizaciju. Osim toga, Općina sufinancira rad vrtića u iznosu 60 posto, također i rad osnovne škole. Pod tim se podrazumijeva i mjesečna dotacija sredstava, dodjela radnih materijala prvašićima, sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi, prijevoz učenika srednjih škola, rad Visoke škole za menadžment u informatici i turizmu u Virovitici, prehrana učenika Centra za odgoj i obrazovanje u Virovitici s područja općine Suhopolje, rad odjeljenja Glazbene škole Jan Vašimsky pri Osnovnoj školi Suhopolje, a svake godine dodjeljujemo preko 30 stipendija studentima – istaknuo je brigu o djeci, učenicima i studentima Siniša Horvat, uz napomenu da Općina istovremeno brine o svojim ostalim mještanima.

-Sa zadovoljstvom mogu reći da je izgradnja reciklažnog dvorišta u Pčeliću pri kraju, a dovršili smo i energetsku obnovu upravne zgrade sportskih prostorija NK Suhopolje, uredili smo sportsko-rekreacijski kompleks stadona Park ličenjem i zamjenom ograde na tribini. Također smo dovršili radove na uređenju fitness centra, a posebnu pozornost posvetili smo infrastrukturi u našim naseljima. Naši žitelji moraju imati kvalitetno uređene ulice i mjesne domove tako da smo dovršili sanaciju ruševnih zgrada u središtu Cabune. Uredili smo malu salu u Mjesnom domu u Orešcu i postavili centralno grijanje u Mjesnom domu u Borovi. Osim toga uredili smo vatrogasno spremište za potrebe Vatrogasnog društva Borova, izgradili plato ispred kuće ispraćaja u Jugovom polju, skladišne prostore u sklopu Društvenog doma u Jugovom polju. Energetski smo obnovili i Društveni dom u naselju Levinovac, a krovište smo izmijenili i na društvenim domovima u Budanici i Orešcu. Nismo zaboravili ni na Veliku Trapinsku gdje smo uredili društveni dom, a također i u Naudovcu. Sudjelujemo kao partner u energetskoj obnovi parohije u Gaćištu, a također očekujemo izgradnju Društvenog doma u Cabuni te izgradnju dvorca Janković u Cabuni. To su samo neki od brojnih projekata koje radimo, a naše građane zasigurno veseli i podatak da je krenulo postavljanje optičkog kabla za brzi internet kroz naselje Suhopolje. Znamo koliko to znači u svim segmentima života, od institucija do privatnih kućanstava – napomenuo je Siniša Horvat koji, kao i njegovi suradnici, poseban senzibilitet ima prema starijima, hrvatskim braniteljima i općenito brojnim udrugama s područja općine.

Sufinanciramo rad braniteljskih i kulturno-umjetničkih društava jer one su svakako ponos ove naše općine. Veliki dio njih brine se o starijoj populaciji, a i sami znamo koliko je važna humanitarna djelatnost. Tu Općina također sudjeluje, neovisno kada je riječ o božićnicama za umirovljenike ili bilo kojem obliku pomoći koja se nudi tijekom cijele godine. Želja nam je da svi naši žitelji budu zadovoljni i da im život u našoj općini bude što kvalitetniji – zaključio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je tom prilikom poželio sretan i blagoslovljen Božić, te uspješnu novu godinu svim žiteljima općine Suhopolje, kao i cijele županije.

(www.icv.hr, bs, mm, tm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content