OSTAJE BORBA ZA BRONCU Hrvatice ‘izgorjele u želji’, Francuska prošla u finale Eura

Hrvatske rukometašice su u polufinalu u Danskoj izgubile od aktualnih europskih prvakinja Francuskinja 30-19 i tako nažalost ostale bez finala, no u nedjelju još uvijek mogu osvojiti broncu.

Susret poluzavršnice Hrvatska je otvorila odlično. U tri navrata je imala minimalnu prednost i u 8. minuti stala. U deset minuta (od 8. do 18.) Francuska je postigla devet, a Hrvatska niti jedan zgoditak i time je Francuska praktički osigurala plasman u finale. Na odmor se otišlo s visokom francuskom prednošću 15:5.

Tijekom drugog dijela Hrvatice su uspjele u dva navrata doći na sedam zgoditaka zaostatka (16:9 i 17:10), ali ne i više od toga. Francuske rukometašice su pokazale da su u ovom trenutku ipak kvalitetnije i na kraju su došle do zaslužene pobjede 30:18.

Hrvaticama sada u nedjelju, 20. prosinca ostaje prilika da se izbore za brončanu medalju, iako je i ovo što su dosad učinile veliki uspjeh za hrvatski ženski rukomet. Virovitičanka Marijeta Vidak u ovoj utakmici postigla je jedan zgoditak.

Hrvatska: Tea Pijević (7+0), Lucija Bešen, Ćamila Mičijević 2, Katarina Ježić 3, Ana Debelić 2, Valentina Blažević 3, Dejana Milosavljević 2, Dora Krsnik 3 (3), Larissa Kalaus 1, Stela Posavac, Paula Posavac, Josipa Mamić, Tea Japundža, Dora Kalaus, Andrea Šimara 2 i Marijeta Vidak 1. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content