Ovim trikom možete jednostavno riješiti problem zamagljenih stakala na automobilu

Vlaga u automobilima je česta pojava, a osobito zimi. Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odjeću i obuću. Možda vam prozori i vrata dobro ne brtve, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. Njemački autoklub (ADAC) donosi nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti korisni – piše HAK Revija, a prenosi vecernji.hr

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke. Također je poželjno očistiti snijeg s cipela prije nego uđete u automobil.

Kako si pomoći u reduciranju vlage u vozilu

Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila. Mačji pijesak vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno. Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tijekom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content