Pitomački vijećnici usvojili proračun za 2021. godinu, iznosi gotovo 60 milijuna kuna

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana u utorak, 15. prosinca u prostorijama Doma kulture u Pitomači, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, održana je 29. sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici prisutni vijećnici su najprije usvojili predložene II. Izmjene i dopune općinskog proračuna i popratnih akata, a zatim i II. Izmjene i dopune financijskih planova općinskih proračunskih korisnika (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić) za ovu godinu.

Usvojenim izmjenama općinski je proračun smanjen za 9 milijuna kuna, što ga dovodi do iznosa od 34,2 milijuna kuna na strani prihoda i primitaka odnosno do 35.5 kuna na strani rashoda i izdataka. Razlozi za ovako veliko smanjenje vezani su uz dva započeta kapitalna općinska projekta (izgradnja Društvenog doma u Starogradačkom Marofu odnosno izgradnja Centra za posjetitelje Križnica), za koje u tekućoj godini općini neće biti izvršeni povrati utrošenih sredstava.

IMG 2674

Nakon toga Općinski su vijećnici prihvatili i prijedlog proračuna Općine Pitomača za 2021.
godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu, zajedno sa pripadajućim programima utroška sredstava, kao i prijedloge financijskih planova općinskih proračunskih korisnika. Prema predloženom, prihodi i primici proračuna Općine Pitomača, kao i rashodi i izdaci za 2021. godinu planiraju se u iznosu od 59,7 milijuna kuna, projekcijom za 2022. godinu smanjuju se na 47 milijuna kuna, a projekcijom za 2023. godinu na 31,5 milijuna kuna.

IMG 2696

– Ovoliko visok proračun za 2021., a znatno manji za 2023. godinu, posljedica je činjenice da za 2021. godinu Općina Pitomača raspolaže točnijim informacijama o započetim, ugovorenim i odobrenim projektima i njihovim vrijednostima, Centar za posjetitelje Križnica, Igraonica sreće, Vrijedne ruke pomoći, Poučno edukativna pješačka staza Banov Brod, EAGLE, Sanacija i zatvaranje odlagališta otpada Klisa…, dok za razdoblje 2022., a naročito 2023. godine tim informacijama ne raspolaže te su na određenim pozicijama proračuna planirana isključivo inicijalna sredstva potrebna za nominaciju potencijalnih projekata, na osnovu dosadašnjeg iskustva – rečeno je na sjednici.

(pitomaca.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”615607″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content