PODRAVSKA MOSLAVINA Dvije radionice kroz projekt „Zajedno za starije osobe Podravske Moslavine“

Općina Podravska Moslavina još početkom listopada sklopila je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu projekta „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“ pod nazivom Zajedno za starije osobe Podravske Moslavine. Projekt traje 23 mjeseca, financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 1,5 milijuna kuna. Od početka prosinca putem ovog projekta zaposleno je 5 osoba.

– Ovim projektom želimo unaprijediti kvalitetu života 80 osoba starijih od 65 godina s područja općine kroz organizaciju sportskih, kulturnih, edukativnih te drugih društvenih aktivnosti i radionica novozaposlenih osoba koje će raditi s ciljanom skupinom. Projektom će se omogućiti i pomoć ciljanoj skupini u obavljanju nužnih aktivnosti do kojih su do sada otežano dolazili, kao što je odlazak kod doktora, u poštu, banku i sl. U sklopu bit će korišteno i će se i kombi vozilo koje je financirano u stopostotnom iznosu iz bespovratnih sredstava Europske unije za potrebe prijevoza korisnika projekta. Iz istih sredstava financiran je i promotivni materijal koji imamo za naše korisnike – majice s logom, krpene vrećice, brošure, letke i kemijske olovke – kaže načelnik općine dominik Cerić te dodaje kako će kroz prosinac kroz ovaj projekt biti održano nekoliko radionica.

– Organizirana će biti kulturno-edukativna radionica u sklopu koje ćemo imati božićnu radionicu zajedno sa korisnicima projekta u Društvenom domu, J.J. Strossmayera 150 u Podravskoj Moslavini. Na radionici će biti izrađivani razni božićni ukrasi i čestitke božićne tematike, dok će edukativna dio biti u obliku prezentacije kao i videa. Svi korisnici projekta, te ostali zainteresirani za pohađanje radionica, prijaviti se mogu na broj telefona 031 641 212 do ponedjeljka 21. prosinca ili na e-mail adresu: [email protected] Nakon radionice korisnici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na istoj. Potom, 30.12.2020. s početkom u 10.00 h starta sportsko-edukativna radionica s igranjem šaha zajedno s korisnicima projekta, također u našem Društvenom domu. Treba svakako naglasiti kako će radionice biti održane u skladu s odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za borbu protiv pandemije koronavirusa – zaključio je načelnik Cerić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content