Virovitičko-podravska županija bilježi 57 novih slučajeva zaraze, najviše ih dolazi s područja Virovitice

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, od 141 testiranog, njih 57 je pozitivno i dolazi s područja naše županije, dok je njih osmero još u obradi, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Tridesetero je muškog, a 27 su osobe ženskog spola. Najveći udio u broju novozaraženih su osobe srednje životne dobi, njih trideset. Za 44 osobe je poznato od kuda dolaze, a za ostalih trinaestero će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo utvrditi s kojeg područja dolaze…

Navedenih 44 novozaraženih dolazi sa sljedećih područja općina i gradova: Virovitica (26), Slatina (8), Orahovica (2), Voćin (2), Crnac (1), Mikleuš (1), Gradina (1), Nova Bukovica (1), Suhopolje (1), Špišić Bukovica (1).

Inače, u posljednja 24 sata, četiri su osobe s našeg područja preminule od COVIDA-19. Preminula su tri muškarca (1932., 1956. i 1932. godište) i jedna žena (1936. godište). Svi oni imali su uz COVID-19 brojne komorbiditete. Troje ih je preminulo u Općoj bolnici Virovitica, a jedna osoba u KBC-u Osijek. Tako je, od početka epidemije koronavirusa, broj preminulih s našeg područja porastao na 44.

Ponovno bilježimo velikih broj hospitaliziranih. Njih 48 se nalazi na bolničkom liječenju, 44 ih je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, korona virusom se zarazilo 2.139 osoba, a njih četrdeset i četvero je preminulo.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content