POGLED NA STATISTIKU 1. HRL ZA ŽENE Virovitičanke imaju jedan od najboljih napada lige

Pozornost javnosti u ženskom rukometu trenutno je usmjerena na Europsko prvenstvo koje se igra u Danskoj, a na kojemu je hrvatska reprezentacija napravila nekoliko iznenađenja i plasirala se u drugi dio natjecanja.

U Hrvatskoj 1. liga za žene ima stanku, ali to ne znači da se utakmice ne igraju. Klubovi koji nemaju reprezentativke igraju utakmice koje su odgođene zbog samoizolacije. Svi klubovi nisu odigrali jednak broj utakmica, ali to nije razlog da ne pogledamo malo statističke podatke.

SPORT Z RUKOMET 2 Custom

Bodovno 1234 Virovitica se nalazi na posljednjem mjestu na tablici sa samo jednim osvojenim bodom. No, to ne znači da virovitički ženski rukometni prvoligaš nema istaknute pojedinke. Prošle sezone igru su nosile Tamara Hudoletnjak i Maja Kožnjak.

Prema statističkim pokazateljima 1. hrvatske lige za rukometašice, u sedam kategorija vodeća je Virovitičanka Nika Deskar, čije su igračke kvalitete ove sezone došle do punog izražaja. Nika je prva po postignutim zgodicima. U osam dosad odigranih susreta postigla ih je 64. Ima najbolji prosjek zgoditaka po utakmici (8) te je imala najviše šuteva na gol (125). Iako to nije njena pozicija u igri, s realizacijom od 100 posto vodeća je po postotku šuta s krila. Vodeća je i po broju postignutih zgoditaka iz sedmeraca (27). Također ima najviše upućenih šuteva prema golu iz sedmeraca. Uputila ih je do sada 33.

Uz Niku Deskar još nekoliko igračica 1234 Virovitice je u vrhu spomenutih tablica.
Tena Mioč Cabadaj je po prosjeku postignutih zgoditaka s krila s 3,13 vodeća igračica lige. Tena je najbolja po broju postignutih pogodaka s krila. Postigla ih je 25. Također je uputila najviše šuteva na gol s krila (35). Ukupno je postigla 44 zgoditka te je peta na listi najboljih strijelaca. S prosječno 5,5 pogodaka po utakmici je na 14. mjestu te je peta po broju upućenih šuteva na gol. Uputila ih je 67. Gledajući po postocima realizacije, Tena se sa 73 posto nalazi na 12. mjestu s pozicije sedmerca, dok je sa 71 posto na 20. mjestu, po postotku realizacije s pozicije krila. Deseta je po broju postignutih zgoditaka iz sedmeraca. Dala ih je 11. Tena je po broju upućenih šuteva na gol iz sedmeraca deseta, a uputila ih je petnaest.

Lea Vukojević u tri kategorije: po prosjeku postignutih zgoditaka s krila, po postignutim zgodicima s krila te po broju upućenih šuteva na gol s krila dijeli prvo mjesto s klupskom suigračicom Tenom Mioč Cabadaj. Uz to, Lea je jedanaesta na listi najboljih strijelaca s 38 zgoditaka, s prosječnih 4,75 pogodaka po utakmici je na 23. mjestu, dok je sa 68 upućenih šuteva na gol na četvrtom mjestu. Sa 71 posto šuta s pozicije krila Lea je 21. igračica lige.

Ivana Kirin s 26 postignutih zgoditaka nalazi se na 33. mjestu najboljih strijelkinja lige. S prosjekom po utakmici 3,71 nalazi se na 40. mjestu, dok je uputila 33 šuta na gol, prema čemu je na 44. mjestu u ligi. Po ukupnom postotku šuta Ivana se sa 79 posto nalazi na 17. mjestu. Po postotku šuta s krila (78 posto) nalazi na 14. mjestu. Viktorija Šestak postigla je 22 zgoditka s kojima se nalazi na 44. mjestu. Po ukupnom postotku šuta Viktorija se sa 73 posto nalazi na 29. mjestu.

Prema ovim pokazateljima vidljivo je da su u napadačkom dijelu igre rukometašice 1234 Virovitice među vodećima u ligi, ali najveći problem predstavlja obrana i to je osnovni razlog zbog kojeg se nalaze na samom dnu ligaške ljestvice. (www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content