Pojačane kontrole u dane vikenda: Područje Virovitice i Orahovice pod posebnim povećalom

Čak osam prometnih nesreća tijekom studenog uzrokovali su vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a samo tijekom proteklog tjedna, vozači pod utjecajem alkohola s prilično visokim utvrđenim koncentracijama alkohola, uzrokovali su tri prometne nesreće, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– U cilju smanjenja ove problematike i podizanja stanja sigurnosti na višu razinu policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama – kažu iz policije.

Posebne akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja bit će provedene u petak, 04. prosinca od 10 do 18 sati na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Orahovica.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content