Pripadnici Specijalne policije educirali osnovce na temu Domovinskog rata

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica-Našice već dugih niz godina provodi svoj projekt pod nazivom ”Domovinski rat trajna vrijednost” koji financira Ministarstvo hrvatskih branitelja. Tako su i ove godine održana predavanja učenicima Osnovne škole u Đurđenovcu te OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici u suradnji s profesorom povijesti Verislavom Kmetom. U ime USPDR ”ORAO” Orahovica-Našice predavali su predsjednik Davor Solić, tajnik Ante Bajić i Darko Čorković.

– Riječ je o projektu kojem je cilj promicanje istine o Domovinskom ratu posebno na području Našica i Orahovice. Uz druge aktivnosti koje se provode u sklopu ovog projekta, najvažniji je upravo ovaj dio koji je namijenjen učenicima osnovnih škola. Predavanja su usmjerena na upoznavanje učenika sa specijalnom policijom kao postrojbom i njenoj ulozi u Domovinskom ratu.

Predavanje Specijalna policija 2

Kako osnovcima želimo dati potpunu sliku ratnih događanja na ovim prostorima, posjetili i smo spomen obilježja, odnosno mjesta stradavanja i pogibije prve orahovačke žrtve Domovinskog rata, policajca Stjepana Mlakara u Pušini, pripadnika Specijalne jedinice policije “Roda” Varaždinske županije Miroslava Košćaka u Slatinskom Drenovcu gdje smo zapalili svijeće, a potom smo zajedno obišli lokacije gdje se tijekom operacije “Trokut” nalazila baza Specijalne policije, a riječ je o području Parka šume Jankovac.

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica-Našice jedna je od rijetkih braniteljskih udruga koja ima ”Dopusnicu” za rad sa djecom u obrazovnim ustanovama od Ministarstva znanosti i obrazovanja na temu Domovinski rat – rekao je predsjednik udruge Orao Davor Solić. Budući da je projekt financiran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, svi sudionici na poklon su dobili majice s logom projekta.

(wwww.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content