Sastanak ravnatelja: Na području VPŽ trenutno je samo 0,49 posto osnovnoškolaca zaraženo koronavirusom

U srijedu je s ravnateljima osnovnih škola održan online sastanak na kojemu se razgovaralo o nastavi u trenutnim uvjetima povezanim s COVID-19, ali i projektima i planovima u 2021. godini. Govorilo se i natjecanjima učenika.

Dogovoreno je da učenici osnovnih škola idu na nastavu prema modelu A (nastava u školi) do 23. prosinca. Naime, prema evidenciji koju vodi županijski Upravni odjel za obrazovanje i demografiju, a na temelju baze podataka koju svakodnevno ažuriraju novim podacima dobivenim od strane škola, u osnovnim školama na području Virovitičko-podravske županije trenutačno imamo 0,49 posto oboljelih učenika kazala je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić.

U organizaciji nastave, osnovne škole nemaju većih problema i svi ravnatelji su za model A, ostanak učenika u školama. Učenici će na temelju Odluke o izmjeni Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2020./2021. godinu („Narodne novine“, broj: 136/2020) ostati na zimskim praznicima do 15. siječnja s tim da nastava počinje 18. siječnja 2021. godine.

Na sastanku su također najavljeni projekti izgradnje novih školskih zgrada, među kojima OŠ I. B. M. Orahovica, OŠ u Pitomači s dvoranom, područne škole u Kladarama i Vukosavljevici te pripremanje dokumentacije za izgradnju dvorane u Ćeralijama, kao i energetske obnove škola u Okrugljači i Novom Gracu.

Treća točka dnevnog reda bila je organizacija natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2020./2021. godini te su dogovoreni rokovi za prijavu domaćinstava za županijska natjecanja, prijavu članova županijskih stručnih povjerenstava i prijavu predmetnih područja iz kojih će osnovne škole provesti školska natjecanja, a na temelju tih materijala Upravni odjel napravit će Obrasce i svu ostalu potrebnu dokumentaciju za prijavu prema Agenciji za odgoj i obrazovanje s kojom je već održan sastanak na kojemu je zaključeno da će natjecanja biti održana u školama, a u slučaju pogoršanja stanja povezanim s COVID-19, sva državna povjerenstva spremna su i za online provedbu natjecanja.

(vpz.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content