Slatinčanka Jelena Kastaneti izdala novi roman i oborila prodajne rekorde

Autoricu zbirke poezije, romana (Moj) Dnevniče te dviju zbirki kratkih priča ne napušta inspiracija, Jelena Kastaneti početkom prosinca objavila je novi roman naziva Živjeti i time postala jedno od najplodnijih imena mlade generacije domaćih književnika. Na Facebooku i Instagramu okupila je desetke tisuća ljubitelja pisane riječi, a novo spisateljsko ostvarenje jednakim će žarom zavoljeti i mlađe i starije generacije, što je pokazao i njezin novi rekord – samo tijekom prvoga vikenda rasprodano je više od 1000 primjeraka, što je za domaće naklade itekako značajna brojka.

Inače, Jelena Kastaneti dolazi iz Virovitičko-podravske županije, točnije rođena je u Virovitici, a do studija je živjela u Slatini.

Osim što je živi dokaz činjenice da Hrvati itekako vole čitati, roman Živjeti u izdanju Alegría knjige topla je, ali i teška priča o obitelji, prijateljstvu i ljubavi. Nježni poetski izričaj unutar istovremeno snažnoga i pomno strukturiranoga proznog teksta stil ove autorice čini potpuno jedinstvenim. Roman iskreno i sasvim neposredno progovara o djetinjstvu, moći, neimaštini, snovima i gubitku; o mnoštvu prešućenih riječi kad ih je trebalo izgovoriti i o mnoštvu izgovorenih kad je trebalo prešutjeti. O djevojčici koja želi biti nevidljiva i o dječaku koji je oduvijek htio letjeti.

Zivjeti Jelene Kastaneti foto Kristijan Gradecki
Foto: K. Gradecki

Na svakoj stranici ispisan je dio predivne i snažne priče o životu, stoga čitatelje očekuje istinski uragan emocija. Likovi su građeni i iz vrlina i iz mana – a često mane prevladavaju, čineći ih ljudima od krvi i mesa. S Alexom i Lenom zajamčen je smijeh, s njima će biti lako radovati se, ali i iskreno tugovati; oni će čitatelja ponekada ljutiti, ali i podsjećati na sve što i sami jesu.

Za sve one koji se prvi put susreću s njezinim pisanjem – mnogi su ulomci dostupni na Facebooku i Instagramu Jelene Kastaneti, a roman Živjeti, kao i njezina ranija djela, za cijeli je svijet dostupan na službenoj stranici kastaneti.com.

O Jeleni Kastaneti možda je najvažnije znati da živi i piše na relaciji Zagreb – Stockholm. Iza sebe ima zbirku poezije, roman (Moj) Dnevniče i zbirke priča Priče o nama te Još poneka priča o nama.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content