SRETAN KRAJ Bik Joza trenutno uživa na farmi u Lasićima: U tijeku odabir najboljeg udomitelja

Sada već legenda slatinskog kraja, bijeli bik Joza, koji je 24. studenoga pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada, nakon višednevne potrage nađen je i uhvaćen.

Kako javljaju iz Mesoprerade, trud se napokon isplatio te je Joza jučer, 8. prosinca lociran, a zatim i uhvaćen neozlijeđen u poslijepodnevnim satima, u šumovitom rubnom djelu Slatine. U potrazi, na čelu sa zaposlenikom Mesoprerade, inače iskusnim lovcem, a ujedno i pobjednikom RTL-ove emisije Superpar, Gordonom Turkom, sudjelovali su policija, Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačka udruga Jelen (Nova Bukovica).

Bik Joza 2
Foto: Mesoprerada

Kako kažu, bik je neozlijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno.

– S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti – ističu iz Mesoprerade.

Novo Jozino stado
Foto: Mesoprerada

– Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio – rekao je predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić. Dodao je da se tvrtka zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi, ali i svima koji su ponudili udomiti ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu – za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content