SRETNA VAM NOVA GODINA “Zbogom 2020., ne ponovila se!”

Poštovani i dragi čitatelji,

vjerujemo da se slažete s nama da je ovo dan u kojem na kraju jedne godine kažemo: ne ponovila se! Koronavirus, potresi, poslovne i osobne teškoće, preoptećen zdravstveni sustav, financijski gubici, “novo normalno”. Ma, ništa normalno!

Osjećaji nesigurnosti, straha, tuge i ljutnje zbog razornog potresa u petrinji, Glini, Sisku i drugim mjestima, osjećaj neslobode i nemoći koji nas prate od ožujka miješaju se s onim temeljnim, ljudskim u nama: nadom u bolje dane, pozitivom koja nas pokreće da se svi aktiviramo u pomoći, uvjerenjem da svakoj muci mora doći kraj i da će se pronaći rješenje za sve ove nagomilane probleme koje zbrajamo na kraju 2020. godine i s kojima ulazimo u novu.

I jest tako – “srca se zbroje kada zidovi napuknu”, prekrasna je poruka nakon razornog potresa, koja najbolje oslikava cijelu situaciju oko godine kojoj joj kažemo “zbogom”.
Dočekajmo novu dostojanstveno, dočekajmo ju onako kako će je noćas dočekati svi koji moraju ispočetka graditi sve – pričajući priče o onome lijepome što valja sačuvati, što patnji daje smisao. O ljudima koji su se ugradili ne u naše zgrade i imovinu, već u naša srca i u naše duše. Koji su nas zadužili svojim postojanjem i koje ćemo uvijek nositi u sebi. Jedino tada gubitak nije pretežak i postaje onaj “kamen zaglavni” na kojem se može graditi jedan bolji, sigurniji svijet. To im svima dugujemo.

MALO VELIKIH ŽELJA

Teško je govoriti o puno želja, kad svi, vjerujemo, želimo malo: zdravlje, sigurnost, sreću, financijsku stabilnost i blizinu ljudi koje volimo, na koje se oslanjamo. Teško je reći kad će ovom stanju doći kraj, no sigurni smo: u ovome smo zajedno, a zajedno možemo sve.

Dragi čitatelji, svima nam želimo mirnu, uspješnu, najbolju godinu pred nama. Ona ne mora obilovati ni velikim investicijama, ni megalomanskim projektima, ni nevjerojatnim uspjesima. Dovoljno je da se na kraju svakog dana pitamo: jesmo li sretni i imamo li dovoljno? Imaju li svi krov nad glavom, obrok na stolu, posao i dovoljno za pristojan život? Ako je odgovor pozitivan, onda će sve drugo doći kao bonus.

Jer, kako pokazujete i sami, ruka pomoći će uvijek doći do onih kojima je potrebno, nismo sami jer imamo jedni druge. Za velike stvari i za velike promjene treba i vremena i puno strpljenja. Neka i to bude naša želja na ovoj maloj listi. A za one koji nemaju lijepih želja, koji u svakoj tragediji i slabosti vide priliku da se okoriste na štetu drugih, reći ćemo samo: sudit će vam vaša savjest i vaš život.

Mi pak pokažimo dostojanstvo i u miru, bez vatrometa, petardi i slavlja uđimo u 2021. Kakva god bila, naša je i o nama ovisi što ćemo s prilikama koje će nam donijeti.

Ostanite i u novoj godini uz nas, kao što smo i mi ove godine s vama, dijelili i dobro i zlo, gradili lijepim vijestima naša živa sela i gradove. Vi ste naša najljepša priča i smisao našeg poziva i hvala vam na povjerenju koje ste nam ukazali.

Ostajemo zajedno, 2021., spremni smo za tebe!

Vaš ICV

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content