STIGLO CJEPIVO! Capak: Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije: Cjepivo se mora čuvati na -70 stupnjeva

Prve doze Pfizerovog cjepiva stigle su u Hrvatsku. Cijepljenje počinje sutra (nedjelja), a prvi će se cijepiti štićenik Doma za starije Trešnjevka. Pfizerovo cjepivo (mRNA cjepivo) je prvo koje je isporučeno. Riječ je o 9.750 doza cjepiva (10 kutija) – piše vecernji.hr

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su danas (subota) u 6 sati ujutro prvih 9.750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech. Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra će krenuti u distribuciju po županijama. Prema riječima Krunoslava Capaka, ovo je najvažniji događaj od početka pandemije.

-Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine. Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu “Misli na druge – cijepi se” – poručio je Capak.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content