U BOJ, U BOJ! Šoštarić uoči polufinalne utakmice: Srce je najvažnije, idemo hrabro na Francuskinje

Danas (petak) u 18 sati u Jyske Bank Boxen areni u Herningu, hrvatska seniorska ženska rukometna reprezentacija igra dosad najznačajniju utakmicu u svojoj povijesti.

Hrvatice i Francuskinje bore za se za ulazak u finale. Do sada je Hrvatska napravila već veliki uspjeh rušeći niz tradicija pred sobom. Sada je prilika da se napravi još jedan korak više. Mogu se plasirati u velio finale i boriti se za naslov prvakinja Europe, koje upravo brane Francuskinje.

U dosadašnjim susretima na Europskom prvenstvu u Danskoj Hrvatice su pokazale da im ništa nije nemoguće. Imaju šest pobjeda i jedan poraz, i to od nedodirljive Norveške. Po prvi puta su pobijedile Rumunjsku i Njemačku, a svladale su i svjetske prvakinje Nizozemke. U Dansku su doputovale s desetkovanim sastavom, bez igračica Podravke Vegete, koje su bile u samoizolaciji zbog koronavirusa. Tek se prije tri dana reprezentaciji priključila jedna igračica Podravke Vegete Dejana Milosavljević.

Malo tko je polagao nadu u uspjeh, ali je izbornik Nenad Šoštarić igračice posložio u odličnu klapu i ugradio im pobjednički duh. Prijenos poluzavršnice može se ovog puta gledati na drugom programu HTV-a.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content