U OBŽ koronavirus ne jenjava: Danas 253 nova slučaja, preminulo pet osoba

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 562 uzorka od kojih su 253 bila pozitivna.

Novopozitivne osobe žive u čak 54 naselja Osječko-baranjske županije, a kao i do sada, najviše ih je s područja grada Osijeka s prigradskim naseljima, njih 138, dok je u Đakovu 16 novozaraženih. U Belom Manastiru i Valpovu je po 10, u Našicama i Belišću po 9 i u Donjem Miholjcu 8 novooboljelih. Na području Općine Čepin 10 je novopozitivnih na koronavirus, 7 u Đurđenovcu, po 5 u Bizovcu i Bilju, po troje u Antunovcu, Erdutu, Dražu, Satnici Đakovačkoj i Koški, po dvoje u Kneževim Vinogradima i Vuki te po jedna novopozitivna osoba na području općina Čeminac, Punitovci, Semeljci, Ernestinovo, Petrijevci, Viljevo i Vladislavci.

Ukupno je 227 osoba oboljelih od COVIDA-19 na bolničkom liječenju, od kojih je 170 u KBC-u Osijek, a 40 ih je na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 57 osoba s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od COVIDA. Najstarija preminula osoba rođena je 1933. godine, a najmlađa 1962. godine, a uz COVID infekciju su imali i druge komorbiditete.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno se u samoizolaciji nalaze ukupno 2.793 osobe. Policija je u zadnja 24 sata provela 50 provjera osoba u samoizolaciji i sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content