U Osječko-baranjskoj županiji 103 novopozitivnih, preminulo 11 osoba

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 344 uzorka od kojih je 103 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 40 naselja na području Osječko-baranjske županije, a kao i do sada najviše ih je na području grada Osijeka i u prigradskim naseljima (39).

Čepin i Našice imaju po 6 novooboljelih osoba, Beli Manastir, Đakovo i Valpovo po 5, a Belišće, Bizovac, Darda, Donji Miholjac, Erdut i Vladislavci po 3.  Po dvije novozaražene osobe su u Antunovcu, Bilju, Drenju i Đurđenovcu, te po jedna u Donjoj Motičini, Dražu, Jagodnjaku, Kneževim Vinogradima, Petrijevcima, Podgoraču, Podravskoj Moslavini, Punitovcima, Satnici Đakovačkoj, Semeljcima i Vuki.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 237 osoba oboljelih od Covida-19, i to 172 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (45 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 65 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je 11 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 56 do 86 godina, a uz Covid-19 imali su i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.758 osoba.

Policija je provjeravala 40 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, a postupajući po dvije dojave građana (u Dalju i Čepinu) u oba slučaja utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 133 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja i(li) nepropisnog korištenja zaštitne maske na području Našica sedam osoba je dobilo upozorenja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 73 nadzora provođenja epidemioloških mjera; i to 46 u prodavaonicama i trgovinama, 20 u trgovačkim centrima, 3 u hotelima, te po 2 u ugostiteljskim objektima i tržnicama. U 6 nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content