U Osječko-baranjskoj županiji 181 novi slučaj zaraze koronavirusom, pet osoba preminulo

U posljednja 24 sata u laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ na koronavirus je testirano ukupno 469 uzoraka od kojih je 181 bio pozitivan.

Najviše novozaraženih je i dalje u Osijeku s prigradskim naseljima (85), a slijede Đakovo (20), Čepin (10), Valpovo (6), Antunovac, Beli Manastir i Bilje (po 5), Belišće, Darda, Đurđenovac i Našice (po 4), Čeminac, Popovac, Punitovci i Semeljci (po 3), Bizovac, Koška, Marijanci, Petrijevci i Satnica Đakovačka (po 2) te Donji Miholjac, Draž, Erdut, Feričanci, Levanjska Varoš, Petlovac i Trnava (po 1).

Na bolničkom liječenju je ukupno 238 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 186 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze se 52 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od COVIDA, od kojih je najstarija preminula osoba rođena 1928. godine, a najmlađa 1952. godine.

Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.533 osoba.

Policija je provela 61 provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 124 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content