U posljednja 24 sata u VPŽ 39 novih slučajeva: 46 osoba hospitalizirano, troje na respiratoru

Od 29. ožujka i prvog zaraženog do 5. prosinca, područje Virovitičko-podravske županije zabilježilo je ukupno 2.013 zaraženih koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, od 5. prosinca bilježimo 39 novozaraženih. Testirano je ukupno 101 osoba, njih četvero je još u obradi. Dvadeset i jedna osoba je muškog, a 18 ženskog spola.

Ponovno je najviše zaraženih u srednjoj životnoj populaciji, njih 25. Starijih je osmero, petero su mlađi, a jedno je dijete. Za 23 osobe je utvrđeno od kuda dolaze, za njih 16 nije. Zaraženi dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (7), Slatina (6), Orahovica (3), Suhopolje (2), Zdenci (1), Mikleuš (1), Pitomača (1), Čađavica (1), Čačinci (1).

Ukupno 46 osoba je hospitalizirano, njih 42 u Općoj bolnici Virovitica, od kojih je dvoje COVID-19 pacijenata na respiratoru te četvero u KBC-u Osijek od kojih je jedan na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.013 osoba, a 38 je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content