U sjećanje na nevine Voćinske žrtve, župan Igor Andrović te Tomislav Kolec i Ivan Obrovac pješice krenuli od Virovitice do Voćina

U znak sjećanja na 47 brutalno ubijenih civila (žena i muškaraca) 12. i 13. prosinca 1991. godine u Voćinu, put ovog naselja podno Papuka, iz Virovitice su krenula trojica hodočasnika, župan Igor Andrović, te Tomislav Kolec i Ivan Obrovac, uz pratnju Mirka Poljanca, predsjednika HVIDR-e Virovitica. Oni su put Voćina krenuli u tri sata iza ponoći, od Spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima s područja VPŽ u Domovinskom ratu na Trgu Ljudevita Patačića, gdje su prije toga paljenjem svijeća odali počasti nevinim hrvatskim žrtvama Voćina.

IMG 5115

Hodnja rutom Virovitica-Rezovac-Pčelić-Levinovac-Hum-Voćin duga je više od 39 kilometara, a očekuje se da će virovitički hodočasnici u Voćin stići oko 10,00 sati.

– Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 29 godina – naglasili su hodočasnici prilikom kretanja na put prema Voćinu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content