U VPŽ nova 52 slučaja: Najviše hospitaliziranih do sada, zbog COVID-a u bolnicama 54 osobe

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije najveći je broj hospitaliziranih osoba od COVIDA-19 u 24-satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Njih ukupno 54 je na bolničkom liječenju, 49 u Općoj bolnici Virovitica i petero u KBC-u Osijek. Niti broj novih slučajeva se ne smanjuje. U posljednja 24 sata ih je 52. Testirano je 116 osoba, njih 16 je još u obradi.

Dvadeset i sedam ih je ženskog, a dvadeset i petero muškog spola. U zadnja tri dana, Virovitičko-podravska županija bilježi 166 pozitivnih osoba, što je najveći broj novo zaraženih u trodnevnom razdoblju.

I nadalje je najviše inficiranih srednje životne dobi, 34, starijih i mlađih je po osmero. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, poznato je od kuda dolazi 41 pozitivna osoba, a za preostalih jedanaest tek se mora utvrditi od kuda su. Novo zaraženih 41 dolazi sa sljedećih područja gradova i općina – Virovitica (23), Slatina (5), Čačinci (3), Suhopolje (2), Lukač (2), Pitomača (2), Gradina (1), Orahovica (1), Zdenci (1), Mikleuš (1). Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.248 osoba, a njih 45 je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content