Uljepšajte im blagdane: Korisnici virovitičkog obiteljskog doma traže prijatelje za dopisivanje

Što sve možemo učiniti ovog Božića, a da drugome uljepšamo ovaj blagdan? Ako je pitati korisnike Obiteljskog doma Marija u Virovitici, onda je za sreću dovoljno tek jedno pismo ili crtež od srca.

Budući da je pandemija koronavirusa „zatvorila“ vrata većini posjetitelja domova za starije i nemoćne diljem Hrvatske, što će vjerojatno ostati slučaj i za Božić i Novu godinu, štićenici odnosno korisnici se raduju svakoj gesti koja im pomaže osjetiti da nisu sami u ovoj situaciji.

Pisanje pisama divna je inicijativa Obiteljskog doma Noni (Anđela Sirovina), a koji je prvi pokrenuo akciju „Prijatelj preko pisma“, u kojima je pozvao sve ljude dobre volje da starijima u domu napišu pismo ili im nešto nacrtaju i to na temu koju su sami poželjeli.

Inicijativa je pokrenula i druge domove, ali i škole u Hrvatskoj, pa tako i na području naše županije. Jedan od domova na našem području koji se također uključio u akciju je Obiteljski dom Marija iz Virovitice, a koji je na svojoj Facebook stranici objavio fotografije korisnika s konkretnim željama za pismom ili crtežom.

131232629 2694592714128113 4337528503928857638 n

Poželjeli su tako pismo od nekoga tko voli knjige i križaljke, tko voli pjevati, štrikati i heklati, tko voli cvijeće, opere i književnost. Ima i onih koji vole zgodne dečke i nadaju se nekom zanimljivom pismu na tu temu.

– Božić dolazi, korona ne odlazi, a posjete su nam ograničene! Stoga se priključujemo akciji Prijatelj preko pisma na koju je ideju došao Obiteljski dom “Noni” (Anđela Sirovina) i veliko im hvala! Naši korisnici obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe vam čeznutljivo šalju svoje želje i htijenja, stoga vas molimo da nam putem pošte i pisma pisanom riječi ili crtežom uljepšate Božićne blagdane – napisali su u objavi na svom Facebook profilu.

Pisati im možete na adresu Stanka Ilića 46, Virovitica, s naznakom za koju osobu je pismo namijenjeno.

(www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”615731″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content