Vijeće Mjesnog odbora Našice potpomaže rad udruga sa svojeg područja: Evo tko je ostvario novčanu potporu

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Našice prihvaćen je financijski plan za sljedeću godinu u iznosu 233.350 kuna, te su odobrena sredstva udrugama koje su uputile svoje zamolbe za pomoć u radu, nabavi opreme, uređenju prostorija kako bi mogle nastaviti sa svojim djelovanjem.

Najviši iznos od 12 tisuća kuna odobren je Franjevačkom samostanu, dok je HKD-u “Lisinski” dobio 8 tisuća kuna. Udruzi mladih “Info” odobreno je 7, a udruzi “Dar dobrote” 6 tisuća kuna, dok je po 5 tisuća kuna odobreno Biciklističkom klubu, Športskoj zajednici Grada, Streljačkom klubu, Ženskom odbojkaškom klubu i Športsko-udičarskom društvu “Šaran”.

“Nexe Team” dobio je 4, a Planinarsko društvo “Krndija 3,5 tisuće kuna. Za Udrugu slijepih, Udrugu invalida rada i Šahovski klub “Slavonac”, odobreno je po 3 tisuće, a po 2,5 tisuće kuna će dobiti Udruga starih športova “Slavonac” i Tenis klubu Našice. Za Udrugu “KLAN” predviđeno je 2 tisuće, a Udrugu umirovljenika MUP-a tisuću kuna.

Zamolbe dvije udruge nisu prihvaćene zbog neispunjavanja uvjeta kojim na području Grada Našica trebaju biti registrirane godinu dana prije raspisivanja natječaja za donacije.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Josip Matek, udrugama je poželio uspješan rad u nadolazećoj godini. Zahvalio je članovima na uspješnoj suradnji u ovoj godini pogođenoj pandemijom koronavirusa, a svim sugrađankama i sugrađanima uputio je čestitku povodom nadolazećih blagdana koji će se u ovoj godini odvijati u novim uvjetima, pod epidemiološkim mjerama.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content