Zavičajni muzej Slatina domaćin je ”Božićne izložbe dječjih radova”

Zavičajni muzej Slatina, u suradnji sa slatinskim osnovnim školama Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, pripremio je ”Božićnu izložba dječjih radova” koja je u petak svečano otvorena, a biti će postavljena i za posjetitelje otvorena do 22. siječnja 2021. godine.

Fokus izložbe bile su kreacije učenika od 1. do 4. razreda i posebnih odjela na temu Božića, božićnog vremena i svega što nas veže uz to blagdansko vrijeme, a radovi izražavaju kreativnost neovisno o mediju, što je rezultiralo vrlo zanimljivim ostvarenjima na papiru, ali i trodimenzionalne instalacije. Stoga izložba prikazuje crteže u različitim tehnikama, od kolaža, akvarela, tuša ali i instalacije napravljene od papira, organskih materijala i plastike.

IMG 4640

Izložbu je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te se zahvalio Zavičajnom muzeju, slatinskim osnovnim školama, a osobito djeci koja su sudjelovala u ovom natječaju, posebno u ovo božićno vrijeme kada trebamo širiti radost, a upravo su svojim radovima djeca upriličila pravi blagdanski ugođaj koji je obogatio Slatinu.

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli)

IMG 4639

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content