“Zaželi – program zapošljavanja žena”: U sklopu projekta “Niste sami” uručena uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice

U sklopu projekta “Niste sami” koji se provodi od strane Društva multiple skleroze Virovitičko–podravske županije, u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica, Gradom Slatinom i Centrom za socijalnu skrb Slatina, jučer (ponedjeljak) je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Omega održana dodjela uvjerenja ženskim osobama osposobljenim za zanimanje gerontodomaćice.

U ciljanu skupinu projekta svrstane su dugotrajno nezaposlene ženske osobe s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pri čemu se naglasak stavlja na osobe starije od 50 godina kao i one u nepovoljnom položaju. Kao cilj aktivnosti koje se provode navedeno je unapređenje znanja i vještina, te ojačanje radnog potencijala žena zaposlenih u sklopu projekta.

IMG 4303 Custom 1

– Žene koje su uključene u projekt pohađale su predavanja za zanimanje gerentodomaćice. Poslovi gerontodomaćice obuhvaćaju pomoć starijim osobama u njihovom domu, a zahtijevaju fizički i psihički rad. Završetkom programa, polaznice stječu kompetencije poput prepoznavanja i razlikovanja potreba osoba treće životne dobi, prilagođavanju načina pripreme obroka, kako komunicirati na pravilan način s korisnicima usluge te primijeniti pravila zaštite na radu i pružanju prve pomoći. Sve su polaznice zaista dale svoj maksimum i pokazale kako im je izuzetno stalo do svega ovoga što radimo, jako sam ponosna na njih – istaknula je Marijeta Zelić, koordinatorica projekta “Niste sami”.

IMG 4270 Custom

Projekt ukupne vrijednosti 2.130.988,75 kuna provodi se unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Završetak projekta predviđen je za 4. svibanj 2021. godine.

(www.icv.hr, mra)

IMG 6012
OP ULJP ESF logo lenta i napis

[g-gallery gid=”616298″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content