Zbog nekorištenja zaštitne maske policija u Našicama izdala upozorenje, u Belom Manastiru uručila prekršajni nalog

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na Covid-19 testirano je ukupno 449 uzoraka. Od tog broja 188 je pozitivnih osoba s prebivalištem u 43 naselja na području Osječko-baranjske županije.

Najviše novooboljelih i dalje ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (62), a slijede područja gradova/općina Našice (23), Đakovo (20), Beli Manastir (15), Donji Miholjac (11), Valpovo (10) i Čepin (7). Belišće i Erdut imaju po 5 novozaraženih, a Darda, Đurđenovac, Podgorač, Satnica Đakovačka i Semeljci po 3. Po dvije novooboljele osobe bilježe Antunovac, Bilje i Draž, a po jednu Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac, Punitovci i Viljevo.

Ukupno je 229 Covid pacijenata na bolničkom liječenju i to 166 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (48 na respiratoru), dok su u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana 63 pacijenta.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 52 do 93 godine, a uz Covid-19 imali su i druga oboljenja.

Policija je provjeravala 32 osobe kojima je određena mjera samoizolacije, a postupajući po dvije dojave građana iz Darde u oba slučaja utvrdila je kršenje te mjere.

Policijski službenici obavili su i 165 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja zaštitne maske jednoj osobi u Belom Manastiru je uručen prekršajni nalog, a u Našicama je jedna osoba dobila upozorenje.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 96 nadzora provođenja epidemioloških mjera; i to 60 u javnom prijevozu, 18 u trgovačkim centrima, 8 u prodavaonicama i trgovinama, 5 u ugostiteljskim objektima, te po jedan u pekarnici, benzinskoj postaji, hotelu, mesnici i optičarskoj radnji. U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content