ZBRAJA SE ŠTETA Rano jutros još tri potresa zatresla Petrinju: Podrhtavanje se osjetilo i na području VPŽ

Hrvatsku su rano jutros zatresla još tri potresa. Magnitude potresa iznosile su 4.7, 4.8 i 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII, VII i VI stupnjeva EMS ljestvice, javila je naša Seizmološka služba – piše vecernji.hr

Epicentar prvog potresa, u 6.15 sati, bio je 12 kilometara sjeverozapadno od Siska na dubini od 8 kilometara, javlja EMSC. Snažno se osjetio u Petrinji, a osjetio se i u Zagrebu, Velikoj Gorici, Karlovcu… Podrhtavanje se osjetilo i na području Virovitičko-podravske županije.

Nakon njega, u 6.26 sati, uslijedio je drugi, snažniji potres jačine 4,8 stupnjeva, koji se osjetio čak i u Međimurju pa potom jedan malo slabijeg intenziteta (3,9) u 6.29 sati. U Sisku je noćas 130 osoba spavalo u sportskim dvoranama, saznajemo u civilnoj zaštiti. Svima je osigurana bila hrana i voda. Trenutačno su, nakon jutrošnjih potresa, građani na cestama, napustili su domove. Mnogi su i cijelu noć proveli na otvorenom.

Nakon razornog potresa u utorak mnogi stanovnici Petrinje, Siska i okolice noć su proveli u strahu, na otvorenom i uz vatru. Neki su noć proveli u automobilima, a oni čije je šatore natopila kiša, spavali su mokri i promrzli.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content