BORBA ZA ČETVRTFINALE Danski izbornik poslao poruku koja je sjajna za Hrvatsku uoči utakmice odluke

Hrvatska rukometna reprezentacija na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu s porazom 23:18 u subotnjem susretu od Argentine propustila je potvrditi plasman u četvrtzavršnicu.

U ponedjeljak, 25. siječnja igraju se utakmice 3. kola drugog dijela natjecanja. U sportskoj dvorani Stadion u Kairu u 18 sati igraju Katar i Argentina. Argentina bi se pobjedom definitivno plasirala u četvrtzavršnicu, dok bi Katar pobjedom dobio priliku za plasman u četvrtfinale. Katarani bi ovisili o rezultatu susreta u 20 sati i 30 minuta između Danske i Hrvatske. Pobjeda Danske otvorila bi put Kataru u daljnje natjecanje, a Hrvatska bi se pobjedom plasirala u četvrtzavršnicu. Drugim riječima, u prvom susretu Hrvati će navijati za pobjedu Katara, dok će u drugom susretu, u slučaju svoje pobjede, Katarani navijati za Dance.

U redovima hrvatske rukometne reprezentacije nakon blamaže s Argentinom i ostavke izbornika Line Červara žele, ako im se uopće pruži, iskoristiti priliku za plasman među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Igrom koju su prezentirali u susretu s Argentinom hrvatski reprezentativci se ne mogu nadati ničemu. Samo potpunom promjenom pristupa igri mogu se nadati pobjedi protiv moćne Danske, koja bi zbog crijevne viroze trebala biti nekompletna.

Hrvate dodatno mogu ohrabriti i riječi izbornika Jacobsena koji je ustvrdio da Danci neće juriti za pobjedom.

– Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i pokušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede. Vidjet ćemo prvo tko će biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku – rekao je Jacobsen.

(www.icv.hr, mš, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content