BORBA ZA PLAY-OFF Evo što je Hrvatskoj potrebno da bi izborila četvrtfinale SP-a

Hrvatska je natjecanje u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu otvorila uvjerljivom pobjedom nad Bahreinom (28:18) te zauzima drugo mjesto u skupini s pet bodova. Danska je nakon pobjede nad Katarom vodeća sa šest bodova, Argentina ima četiri, Japan jedan bod, dok je Bahrein bez bodova.

A kakav rasplet odgovara Hrvatskoj da bi ostvarila cilj i izborila nastup u četvrtfinalu? Dva putnika za doigravanje po svemu sudeći tražit će se između Hrvatske, Danske i Argentine. Katar još ima samo teoretske šanse i to u slučaju najluđeg raspleta (pobjede nad Bahreinom i Argentinom te uz oba poraza Hrvatske) – piše vecernji.hr

Stoga, ako Hrvatska u sljedećem kolu, u subotu u 18 sati pobijedi Argentinu izborit će četvrtfinale. Tako bi se naša reprezentacija u ponedjeljak borila sa skandinavskom momčadi za prvo mjesto i lakšeg suparnika u četvrtfinalu. U suprotnom, ako bi Argentina slavila protiv Červarove momčadi, Hrvatska bi se morala spašavati protiv svjetskog prvaka Danske.

Prve dvije reprezentacije iz skupine naše reprezentacije u četvrtfinalu idu na prve dvije iz grupe u kojoj su Švedska, Egipat, Rusija, Slovenija, Bjelorusija i Makedonija. Pobjednik skupine ide na drugoplasiranog. U toj skupini Švedska ima pet bodova, a Egipat i Slovenija po četiri.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content