Červar otpisao igrača i doveo zamjenu: Uradio sam to jer nismo dobri u obrani

blank

Lino Červar napravio je još jednu izmjenu u reprezentaciji pred drugu utakmicu prve faze SP-a, koju Hrvatska igra protiv Angole od 18 sati.

Nakon odlaska Luke Cindrića zbog ozljede i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića, piše Index.

Druga zamjena je taktička. Nakon velikog neuspjeha Hrvatske u prvom kolu protiv Japana (29:29), izbornik je za kiks okrivio lošu igru u obrani. Zato je otpisao Šipića, koji inače nije igrao protiv Japana. On je pivot, a Červar je na popisu za SP imao četiri igrača na toj poziciji, pa je vjerojatno shvatio da mu je to previše.

On ostaje u Egiptu i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

Izbornik je pojasnio odluke:

“Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen da odlučim da umjesto njega dođe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje.

I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primjetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane.”

(index.hr)