Devet volontera GDCK Virovitica otputovalo u Petrinju kako bi pomagalo postradalom stanovništvu Banovine

U subotu rano ujutro s tri vozila, ekipa od osoba volontera Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otputovala je u Petrinju kako bi pomogla u zbrinjavanju postradalog stanovništva Banovine nakon niza razornih potresa koji su to područje pogodili posljednjih dana prošle godine. Devet volontera, predvođeni ravnateljicom Željkom Grahovac i Ivanom Ćavarušićem, potpredsjednikom GDCK Virovitica, u Petrinju nisu otišli praznih ruku. Prema napucima iz središnjice Crvenog križa ponijeli su pakete namirnica za 700 i higijenskih potrepština za 100 osoba.

-Jučer je deset žena iz projekta „Zaželi“ i nas nekolicina djelatnika Crvenog križa u dva sata složilo pakete koje smo ponijeli sa sobom – rekla nam je Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica.

Devet obučenih volontera, članova interventnog tima GDCK Virovitica s područja Virovitice, prigradskih naselja i pet općina Pitomače, Špišić Bukovice, Suhopolja, Gradine i Lukača, ostat će na terenu idućih nekoliko dana.

-Na jučerašnji poziv za odlazak u Petrinju svi kontaktirani su se odazvali. Interes za odlazak u Petrinju bio je puno veći. Za sada su išli naši volonteri koji su već uključeni u sustav Crvenog križa, a ubuduće će biti uključeni i drugi, koji su završili potrebnu obuku – zaključila je Željka Grahovac.

Inače, ovo je prva akcija u posljednjih nekoliko godina, vezana uz velike nepogode, u kojoj će zajednički sudjelovati interventni tim GDCK Virovitica. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content