Digitalna “Noć muzeja 2021.”: Evo što vas očekuje u Gradskom muzeju Virovitica

Gradski muzej Virovitica sudjelovat će u ovogodišnjoj Noći muzeja koja će se održati u petak, 29. siječnja od 18 do 1 sat poslije ponoći.

Prema preporukama Hrvatskog muzejskog društva 16. digitalna Noć muzeja 2021. i u Gradskom muzeju Virovitica odvijat će se virtualno pod temom “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”.

Svi detalji programa nalaze se na mrežnoj i FB stranici Gradskog muzeja Virovitica, kao i na YouTube kanalu Muzeja.

MK2 Custom
foto: GMVT

Ravnateljica Muzeja Mihaela Kulej pozvala je sve posjetitelje, pratitelje i korisnike Gradskog muzeja Virovitica da putem društvenih medija i mrežne stranice Muzeja budu s njima u virtualnom druženju i razgledavanju izložbe, da saznaju više o stručnim zanimanjima u Muzeju te virtualno razgledaju dio stalog postava.

-Ove godine predstavljamo izložbu “Drvo pjeva – svijet tradicijskih glazbala” čija je autorica Jasmina Jurković Petras. Uz izložbu nudimo virtualno razgledanje dijela stalnog postava Muzeja kao i zanimljive programe koji će vam otkriti tajne nastanka izložbe, odnosno demistificirati stručna zanimanja u Muzeju (muzejski tehničar, restaurator tehničar, kustos). U skladu s prijašnjim Noćima muzeja u našem muzeju, za kraj smo pripremili koncert Hrvatskog gajdaškog orkestra pod vodstvom Stjepana Večkovića, glazbenika i solista u LADU – ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske – kaže M. Kulej.

Muzej je posjetitelje pozvao da ovu Noć iskoriste sukladno epidemiološkoj situaciji, pa virtualno pogledaju sadržaj programa iz topline domova, uz pokoju čašu vina ili nekog toplog napitka.
– Veselimo se trenutku kada ćete svi opet biti fizički s nama u Noći muzeja – poručili su iz Muzeja, u kojem ističu kako će izložba “Drvo pjeva – svijet tradicijskih glazbala” biti dostupna posjetiteljima i uživo, od 1. veljače do 1. travnja ove godine, kada je zainteresirani mogu vidjeti u redovnom radnom vremenu Muzeja.
dp1 Custom
foto: GMVT

Program Gradskog muzeja Virovitica, 16. digitalna Noć muzeja 2021:

1. Virtualna šetnja dijelom novog stalnog postava Gradskog muzeja Virovitica “Drveno doba” od 18:00 sati

2. Virtualno otvorenje izložbe “Drvo pjeva –  svijet tradicijskih glazbala” u 19:00 sati

3. Virtualno razgledanje izložbe “Drvo pjeva –  svijet tradicijskih glazbala” od 19:15 sati

4. Muzejska igra za najmlađe “Pronađi razlike” na društvenim mrežama u 20:00 s prigodnim nagradama za najbrže

5. Kako je nastala izložba? – zavirite u svijet priprema, istraživanja i planiranja izložbe “Drvo pjeva” od 21:00 sat, kratki video clipovi

6. Koncert Hrvatskog gajdaškog orkestra od 22:00 sata, Vrsni glazbenici i poznavatelji tradicijskih instrumenata izvode i promoviraju hrvatsku tradicijsku glazbu čime revitaliziraju gotovo zaboravljena glazbala: gajde, samice, trstenice i ostalo. Osnivač i voditelj orkestra je Stjepan Večković, glazbenik i solist u LADU – ansamblu narodnih plesova i pjesama Hrvatske.

Za više detalja pratite web stranicu Gradskog muzeja kao i Facebook stranicu.

(www.icv.hr, gmvt.com.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content