Do 1.000 kuna mjesečno za subvenciju kamata na stambene kredite: Raspisan javni poziv za doktore medicine, magistre farmacije i medicinske biokemije

blank
foto: ilustracija, K. Toplak

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović objavio je Javni poziv za subvenciju kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i magistri medicinske biokemije zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Pravo na subvenciju imaju zaposlenici na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, a koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu koja služi za stanovanje.

– Nakon energetskih obnova zgrada, nakon nove opreme, ali i budućih projekata gdje svakako treba spomenuti obnovu rodilište Opće bolnice Virovitica, novu ambulantu u Gornjem Bazju ili novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, ovo je nadogradnja svega toga. Ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema koja se gradi i nabavlja, ništa ne znače. Ljudi su uspjeh svega, a liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, sa željom da ostanu na ovim prostorima, ali i s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, kao i oni koji gravitiraju našem području, koji se dolaze liječiti u naše ustanove, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – naglasio je župan Igor Andrović.

Iznos subvencije kamata po korisniku iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali u iznosu ne većem od 1.000 kuna na mjesečnoj razini. Subvencija kamata na kredite odobrava se od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, a za svaku narednu kalendarsku godinu objavit će se novi javni poziv na koji se svi korisnici mogu ponovno prijaviti. Prošle godine Županija je potpisala ugovor s 20 korisnika, godinu ranije ih je bilo 19, a 2018. bilo je 14 potpisnika ove mjere.

Prijave se podnose Upravnom odjelu za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica s naznakom: “Prijava na Javni poziv za subvencioniranje kamata na stambene kredite”.

Poziv će biti objavljen  u Virovitičkom listu i na internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici Natječaji i objave, a rok za podnošenje prijava je 28. veljače 2021. godine.

Javni poziv

Obrazac

(www.vpz.hr)