EHF EURO CUP Hrvatska pobijedila Španjolsku, Tea Pijević i Domagoj Dunjak najbolji hrvatski rukometaši u prošloj godini

U porečkoj sportskoj dvorani Žatika odigrana je utakmica EHF Euro cupa između Hrvatske i Španjolske, što je za obje reprezentacije bila ozbiljna priprema za Svjetsko prvenstvo koje se od idućeg tjedna igra u Egiptu. Hrvatska je pobijedila rezultatom 31:28. Na početku utakmice povela je Španjolska i bila u prednosti prvih petnaestak minuta, no hrvatski reprezentativci boljom igrom preokreću rezultat i na odmor odlaze s prednošću 17:14.

U drugom dijelu Hrvatska odlazi na +5, što koristi izbornik Lino Červar i u igru uvodi mlađe igrače. Gosti iz Španjolske koriste izmjene u domaćem sastavu i na kraju ublažavaju poraz na konačnih 31:28. Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Luka Cindrić i David Mandić s pet zgoditaka. Uzvratna utakmica igra se u Madridu u subotu 9. siječnja u 18 sati.

U pauzi između dva dijela utakmice proglašeni su najbolji u hrvatskom rukometu za 2020. godinu. Najbolja rukometašica je Tea Pijević, najbolji rukometaš Domagoj Duvnjak, najbolji trener Lino Červar, a najbolji sudački par Matija Gubica i Boris Milošević. Izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić dobio je posebnu nagradu za ostvaren rezultat na nedavno završenom Europskom prvenstvu u Danskoj. (www.icv.hr, mš, foto: HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content