FOTO Službenu natjecateljsku rukometnu godinu u Virovitici s Feniksom i Osijekom otvorile mlade selekcije Viro Virovitice i Slatine

Službenu natjecateljsku rukometnu godinu u Virovitici otvorile su selekcije Viro Virovitice i Slatine, koje su odigrale utakmice 6. kola 1. rukometne lige U-17 regije IV s osječkim momčadima Feniksom i Osijekom.

U prvom susretu Viro Virovitica, u nekompletnom sastavu, u posljednjih pet minuta poklekla je i izgubila od Osijeka 25:22.

Viro Virovitica: Karlo Starčević, Rene Velić, Roko Rendulić 1, Mateo Mijatović 3, Ivan Jakuš 2, Dominik Arsić 5, Marko Šulentić 8 (2), Filip Kosanović, Matko Moslavac 3 i Marko Pribil. Trener: Damir Vašarević.

Nakon toga je Slatina pobijedila Feniks rezultatom 23:20. Rukometaši Feniksa su poveli 1:0. Slatinčani odmah preokreću rezultat i vode do kraja utakmice.

Slatina: Nikola Brnada, Noa Fazekaš 4, David Rožanković, Dino Majstorović 5, Zvonimir Bertić 10 (2), Noa Nemet, Fran Kovač, Filip Halužan, David Stipanić, Ivan Lukac 3, Karlo Škafar i Mario Šomođi 1. Trener: Vladimir Gojković.

IMG 1775

Već u sljedećoj utakmici Slatina je igrala s Osijekom. Od početak se vodila borba za svaku loptu. Slatinčani su bolje ušli u utakmicu i poveli. U jednom trenutku imali su pet zgoditaka prednosti (7:2). Ipak su Osječani sekundu prije odlaska na odmor poravnali na 14:14. Početkom drugog dijela u dva navrata Osijek je imao minimalnu prednost (17:16 i 18:17), dok je veći dio Slatina imala i po tri zgoditka “viška”. Pred sam kraj otvorila im se mogućnost da odu na prednost od četiri zgoditka, ali je nisu iskoristili. Osijek je 72 sekunde prije kraja poveo 27:26. Nakon minute odmora Slatinčani brzopleto izvode napad i promašuju gol. Osječani na miru u posljednjoj sekundi postižu još jedan zgoditak i pobjeđuju 28:26.

Slatina: Nikola Brnada, Noa Fazekaš 5, David Rožanković, Dino Majstorović 4, Zvonimir Bertić 7 (3), Noa Nemet, Fran Kovač, Filip Halužan, David Stipanić, Ivan Lukac 4, Karlo Škafar i Mario Šomođi 6 (3). Trener: Vladimir Gojković.

IMG 1755

Posljednja utakmica je donijela i najviše uzbuđenja. Prvih 11 minuta osječki Feniks je imao minimalnu prednost. Idućih 11 minuta domaći čuvar mreže Karlo Starčević je zaključao svoja vrata, što njegovi igrači u polju koriste i vode s dva zgoditka prednosti. Na odmor se odlazi rezultatom 12:10 za Virovitičane. U drugom dijelu rukometaši Feniksa su ubrzo poravnali na 12:12. U idućih 11 minuta momčadi se izmjenjuju u prednosti. Od 38. do 44. minute na obje strane igrači su napravili niz pogrešaka i nije postignut niti jedan zgoditak. U tim trenucima ponovno je briljirao Karlo Starčević s nizom odličnih obrana. Nakon toga Virovitičani odlaze ponovno na dva zgoditka prednosti. Tu su prednost zadržali do kraja utakmice i došli do zaslužene pobjede 22:20.

Viro Virovitica: Karlo Starčević, Rene Velić, Roko Rendulić, Mateo Mijatović 10 (1), Ivan Jakuš 3, Dominik Arsić 3 (1), Marko Šulentić 6, Filip Kosanović, Matko Moslavca i Marko Pribil. Trener: Damir Vašarević.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”617871″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content