FOTO Uz dosta prolivenog znoja Pitomača osvojila bodove u Osijeku: Iva Blažević “zaključala vrata”, Nina Ferić zabijala u napadu

Protekla dva tjedna trenerica rukometašica Pitomače Sanja Šandrovčan, zbog poslovnih i školskih obveza, nije se mogla pohvaliti velikim odazivom svojih igračica na treninge. To se odrazilo na igru u odgođenom susretu 9. kola 2. hrvatske lige Sjever s drugom ekipom Osijeka. Pitomačanke su uz dosta muke i prolivenog znoja ipak došle do pobjede 35:33 i nova dva boda.

Prvih osam minuta gošće iz Pitomače su bile bolje i vodile s dva-tri zgoditka prednosti. Od devete minute mlade Osječanke su u prednosti. U jednom trenutku ona je iznosila tri zgoditka (9:6). Iva Biuk je povezala nekoliko obrana, a njezine suigračice bile su efikasne u napadu te serijom 4:0 Pitomača je ponovno u prednosti. Na odmor se odlazi rezultatom 15:14 u korist Pitomače.

IMG 1837 Custom

Odmor su bolje iskoristile Osječanke i za osam minuta odlaze na + 4 (22:18). U jednom trenutku domaće rukometašice imaju priliku otići na +5, ali ih je u tome spriječila Iva Blažević, koja se minutu prije toga vratila u igru. Sredinom drugog dijela utakmice gošće iz Pitomače postepeno smanjuju prednost domaćeg sastava. U tim trenucima sigurna na vratima Pitomače bila je Blažević, a u napadu nezaustavljiva je bila Nina Ferić. U posljednjih desetak minuta iskustvo igračica Pitomače došlo je do izražaja. Iva Blažević počela je odlično braniti nanizavši čak osam obrana. Njezine suigračice u napadu konačno postaju sve efikasnije i Pitomačanke odlaze na +3. Na samom kraju domaće igračice su smanjile iz sedmerca na konačnih 35:33 za Pitomaču. Najefikasnija u redovima Pitomačanki bila je Tamara Štefanec s deset zgoditaka.

IMG 1828 Custom

-Ovu utakmicu dobili smo glavom. Iskustvo nam je donijelo pobjedu u posljednjih nekoliko minuta – na kraju je iskomentirala trenerica Pitomače Sanja Šandrovčan.

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Erin Pintarić, Nina Ferić 7, Tamara Štefanec 10 (8), Antonela Brlas 1, Sofija Martinčević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 6, Valentina Šanteković 3, Dora Šandrovčan 3 (2) i Vita Domijan 5. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”618222″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content