Gorica bez punog plijena u Puli, Babecu 90 minuta u remiju kod fenjeraša Istre 1961.

Prvi ligaški izazov za novog trenera Gorice Sinišu Oreščanina nije prošao kako se možda planiralo. U zaostaloj utakmici 14. kola 1. hrvatske nogometne lige nogometaši iz drugog najvećeg grada Zagrebačke županije gostovali su u Puli kod posljednjeplasirane momčadi lige, Istre 1961.

Što se tiče same utakmice, iz prve ozbiljnije situacije pao je pogotak. Dvadesetogodišnji domaći napadač Matej Vuk u 57. minuti postigao je svoj četvrti, a tek deveti pogodak Istre u novoj sezoni i doveo domaćine u prednost. Veselje nije dugo trajalo, svega 11 minuta kasnije Aleksandar Jovičić poentirao je iza leđa nemoćnog Lovre Jurića i vratio stvari na početak.

U, moramo priznati, vrlo nesadržajnoj utakmici, do kraja susreta svaka momčad složila je još jednu šansu za pogodak. U 72. minuti za goste je neprecizan bio Dvorneković, a u 89. minuti pokušaj već spomenutog Vuka ukrotio je Ivan Banić.

Istra je tako stigla do vrijednog boda u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Dva boda više ima devetoplasirani Varaždin, ali i tri utakmice više. Gorica s ovim bodom i dalje prijeti vodećem dvojcu, Dinamu i Osijeku, za kojima zaostaje 3 boda.

90 minuta u ovom dvoboju dobio je i naš Hrvoje Babec koji se već odavno izborio za svoje mjesto u prvoj postavi Gorice.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content