Hrvati treći put srušili Bahrein: S ‘pola gasa’ Kauboji uzeli dva boda, Šego ponovno briljantan

U susretu 1. kola skupine I drugog kruga natjecanja na 27. Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu,, u sportskoj dvorani Stadion u Kairu Hrvatska je pobijedila Bahrein 28:18.

Susretom su od samog početka dominirali Hrvati. Poveli su 7:1. Hrvatski izbornik Lino Červar mijenjao je igrače u prvoj sedmorci, ali se to nije osjetilo na ritmu igre u prvih dvadesetak minuta prvog dijela. Onda su se Kauboji u napadu mali opustili, pa se na odmor otišlo s hrvatskom prednošću 13:8.

U drugom dijelu bez forsiranja i naprezanja hrvatski rukometaši su održavali prednost . U posljednjih šest minuta Hrvati su s tri kontre došli do uvjerljive pobjede 28:18.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Zlatko Horvat s osam zgoditaka, koji je svojim lobovima izluđivao vratare Bahreina. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je hrvatski vratar Marin Šego.

U idućem susretu u subotu, 23. siječnja u 2. kolu Završne skupine I Hrvatska igra s Argentinom, koja je u prvom kolu bila bolja od Japana rezultatom 28:24.

-Igrali smo dobro i angažirano. Obrana je bila pokretljiva i agresivna. Malo smo stali, tako da rezultat na odmoru nije bio realan. U drugom dijelu smo se vratili. Pred nama je glavni korak za ulazak u četvrtzavršnicu. Idemo mic po mic. Moramo vjerovati u sebe i dati sve od sebe – rekao je izbornik Lino Červar nakon utakmice.

Hrvatska: Ivan Pešić, Marin Šego, Ivan Čupić 2, Zlatko Horvat 8, Manuel Štrlek 1, David Mandić 3, Željko Musa, Marino Marić 4, Ilija Brozović, Halil Jaganjac 1, Igor Karačić, Domagoj Duvnjak 1, Marko Mamić 2, Ivan Martinović 4 , Luka Šebetić 1 i Josip Šarac 1. Izbornik: Lino Červar.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content