I u OŠ Petra Preradovića Pitomača provedena evakuacijska vježba u slučaju potresa

Danas (utorak) u Osnovnoj školi Petar Preradovića Pitomača provedena je evakuacijska vježba u slučaju izvanrednog događaja, u ovome slučaju potresa. Kao i onu u virovitičkoj Gimnaziji, i ovu vježbu je organizirala Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa Službom civilne zaštite Virovitica, djelatnicima škole i učenicima nižih razreda.

Provedbu akcije pratili su načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, načelnik Policijske postaje Pitomača Renato Greguraš i predsjednik mjesnog odbora Pitomača Ivan Kos.

IMG 4734

Učenicima nižih razreda kao i svim profesorima i djelatnicima na početku probne evakuacijske vježbe, održano je kratko predavanje i uputa o ponašanju u slučaju potresa.

IMG 4711

Zadovoljstvo nakon provedene vježbe izrazio je ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić.

– Uspješno smo uspjeli obaviti vježbu evakuacije u slučaju potresa, naravno da je svakom ravnatelju kao i učiteljima jako važna sigurnost naših učenika, stoga je ova vježba itekako korisna da se “ne daj Bože” nešto tako dogodi. Vidimo što se događa u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima i nikada ne znamo hoće li se i kod nas dogoditi. Drago mi je što su djeca vježbu jako dobro prihvatila, odnosno educirala se kako se ponašati u slučaju potresa i vjerujem da smo spremni ovakvu evakuaciju, prema pravilnicima, izvesti i u slučaju pravog potresa – rekao je ravnatelj Igor Maresić.

(www.icv.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”618391″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content