KORISNO Saznajte što znače simboli za pranje na odjeći i spasite ju od propadanja

Većina nas baci svoju prljavu odjeću u perilicu rublja, stavi je na 40 stupnjeva i nada se najboljem. No ako ste ikada utvrdili da vam se odjeća smanjuje ili izlazi oštećena iz perilice, možda je vrijeme da počnete više obraćati pažnju na simbole na naljepnicama za njegu – piše Mirror, a prenosi Večernji list.

Mnoge ljude zbunjuju razni kvadrati, krugovi i trokuti na odjeći pa je stručnjak za čišćenje podijelio video u kojem objašnjava što ti simboli znače te pokazao da je zapravo vrlo jednostavno.

Njegov video prikupio je više od 2,7 milijuna pregleda, a mnogi su priznali kako nisu uopće obraćali pažnju na te simbole.

@cleanfreakz

Explaining the care label symbols and meanings! #carelabel #care #clothes #stain #laundry #howto #explained #didyouknow #clean #fyp #cleaning

♬ original sound – clean freakz

Započeo je s najjednostavnijim, kantom vode, koja predstavlja da je odjeća sigurna za pranje u perilici, a kada je ona prekrižena, mora biti ručno oprana. Isti taj simbol s dodatnim točkama prikazuje koja je temperatura pranja odjeće – što je više točaka, to je veća temperatura.

Kvadrat s krugom u sebi znači da je odjeća sigurna za sušilicu, dok trokut predstavlja da se na odjeći može koristiti izbjeljivač.

Simbol pegle je jednostavan – znači da se može peglati, a kada je samo krug, odjeća se može sama sušiti.

Kada se bilo koji znak prekriži, znači upravo suprotno – da se ne može koristiti na taj način.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content