Koronavirus u VPŽ: Pozitivnih je 16, hospitaliziranih u OB Virovitica i KBC-u Osijek 49

Ukupno 81 osoba s područja Virovitičko-podravske županije testirana je u posljednja 24 sata na koronavirus, a njih 16 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Od navedenih 81, četiri nalaza su još u obradi. Među 16 pozitivnih, 11 je ženskog te petero osoba muškog spola. Osobe srednje životne dobi su u većini, jer zaraženo je njih 12, a po dvoje je starijih i osoba mlađe životne dobi.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (5), Slatina (3), Špišić Bukovica (3), Sopje (2), Pitomača (1), Suhopolje (1), Orahovica (1).

S područje naše županije, ukupno je 49 hospitaliziranih COVID-19 pacijenata. Njih 46 je u Općoj bolnici Virovitica, a troje je u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.031 osoba. Nažalost, 82 osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content